Kořeny selhání

Ilustrační snímek

Proč tolik lidí nedosáhne svých snů a cílů? Na webu addicted2success.com si tuto otázku položil Jared Kleinert (autor knihy 2 Billion Under 20 o současných mladých, dvacetiletých lidech, kteří dosáhli úspěchu a mění svět). Našel na ni hned několik odpovědí, protože možných příčin je více. Pojďme se tedy podívat na některé běžné příčiny neúspěchu. Čtěte pozorně – třeba některá příčina ohrožuje i váš úspěch.

Rizika

Může se to zdát příliš riskantní, rozjíždět novou firmu z ničeho, opustit relativně dobře placenou práci... ale také byste se měli zamyslet na rizikem spojeným s tím, že tuto změnu neuděláte. Budete tak závislí na svých nadřízených nebo majitelích firmy, pro kterou pracujete. Skutečně riskantní je nedopřát si možnost uskutečnit své sny.

Vlastní schopnosti a vášně

Mnoho lidí ví, pro co mají vášeň a v čem jsou dobří. Jen málo z nich však skutečně našlo svou cestu k úspěchu. Může to být tím, že se nikdy nezamysleli nad tím, kde se jejich schopnosti a přirozený talent propojují, kde se kříží s jejich vášněmi. Když tuto oblast odhalí, budou v ní excelovat.

Nedostatek odhodlání

O velkém počtu lidí se nedá říct, že by pro onu životní změnu a pro svůj úspěch doslova dýchali. Většina by si změnu jen tak nějak přála. Ale to nestačí. Musíte po změně a s ní spojeném úspěchu doslova bažit. Musíte v tom být na sto procent. Musíte do toho vložit všechno své úsilí a veškerou svou energii.

Schopnost nevzdat to

Není snadné dosáhnout svých cílů. Můžete čelit vnitřním emočním, mentálním i fyzickým problémům. Někdy dokonce všem třem typům problémů najednou! Musíte je ale překonat, stejně jako musíte překonat externí potíže: pochyby ze strany vašich blízkých a tlak ze strany vaší konkurence. Nesmíte to vzdát – a pak se začnou dít zázraky.

Sdílejte své znalosti

Samotní nemůžete dosáhnout úspěchu. Úspěšní lidé nikdy neváhají, pokud mohou seznámit své dva známé, kteří z toho budou mít prospěch. Nikdy neváhají, když mohou někomu pomoci, když mohou být někomu mentorem. Nabízejí pomocnou ruku. Vracejí něco z toho, co dostali, své komunitě.

Příliš mnoho rad

Někdy vám prostě radí příliš mnoho lidí. Možná mají ty nejlepší úmysly, ale to je často ta nejnebezpečnější past. Cítíte, že jim na vás záleží, že chtějí vaše dobro. Ale to neznamená, že se mají pravdu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success