Kolik zaměstnanců vám v dohledné době uteče?

Risk „zběhnutí“ zaměstnanců se, podle lednového průzkumu MetLife a Salary.com, zvětšuje. Jejich výsledky ale obsahují odlišné informace o tom, jak by si zaměstnavatelé mohli talent udržet.

Podle MetLife je hlavním důvodem při rozhodování zda zůstat, nebo odejít, kvalita vztahu se spolupracovníky a/nebo klienty, následovaná příležitostmi a vyřešením rovnováhy práce/osobní život a v neposlední řadě to, zda souhlasí s filozofií firmy.

Průzkum Salary.com, zaměřený na kompenzace, odhalil, že neadekvátní kompenzace je hlavním důvodem zaměstnanců k odchodu z firmy, následována nulovou nebo malou příležitostí pro postup a dále malým nebo nulovým oceněním za dobrou práci.

MetLife oslovili 1 200 zaměstnanců a 1 500 vedoucích pracovníků, Salary.com pak zhruba 350 firem a 15 000 jednotlivců. Salary.com upozorňují, že náklady na znovuobsazení jedné pozice stojí v průměru 27 % ročního platu jednoho člověka. Většina zaměstnanců však prohlásila, že by je v místě udrželo zvýšení platu o pouhých 10 – 15 %.

Oba průzkumy předpovídají inklinace k větší fluktuaci, podle Salary.com plánuje 65 % respondentů během třech měsíců změnit zaměstnavatele.

S rostoucí poptávkou po zkušených pracovních silách je nutné, aby si zaměstnavatelé uvědomovali a chápali, co motivuje a inspiruje loajálnost jejich dnešních nejperspektivnějších zaměstnanců.

-av-

Zdroj: Workforce.com - informace o lidských zdrojích a jejich řízení
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workforce.com