Kolik práce skutečně uděláte z domova?

Díky společenským a ekonomickým trendům jsou pracovníci i zaměstnavatelé stále ochotnější akceptovat práci z domova. V nedávném průzkumu serveru CareerBuilder tvrdí téměř třetina respondentů, že příležitostně pracují z domova.

Kolik času ale skutečně lidé tráví v domácím prostředí prací? Rozhodně to většinou není plných osm hodin. 25 % respondentů přiznává, že tráví prací méně než jednu hodinu, 53 % méně než tři hodiny a jen 14 % pracuje plných osm hodin.

Co lidi nejvíce odvádí od práce?  

- 22 % děti,

- 17 % osobní hovory a internet,

- 15 % odpočinek - TV nebo spánek,

- 11 % osobní pochůzky,

- 9 % práce v domácnosti.

I když práce z domova může vylepšit vaši rovnováhu práce a osobního života, může být také nelehké udržet si pracovní motivaci. Pokud vypozorujete, že podléháte rušivým svodům, zde jen několik tipů, jak být doma v pracovních záležitostech produktivnější:

- Dodržujte stejné pracovní schéma. Začněte svůj den stejně, jako byste chodili do kanceláře. Vstávejte ve stejnou dobu, převlečte se a dodržujte normální ranní rutinu.

- Zvažte, kde pracovat. Vyberte si tiché místo, kde můžete v klidu pracovat. Nepracujte poblíž televize, rádia nebo tam, kde se zdržují ostatní členové rodiny.

- Plánujte. Vytvořte si seznam specifických cílů pro daný den a odškrtávejte je po jejich kompletaci.

- Dopřejte si dobu na oběd. Vyčleňte si určitý čas pro vyřizování osobních hovorů, domácích prací, cvičení a dalších aktivit.  

- Přestávky. Pokud je udržíte na minimu, nezmaří trochu času, který věnujete dětem, venčení psa nebo svačinka, vaši práci.

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder