Koho vyhodit z porady?

Ilustrační snímek

Dali jste si hodně práce s přípravou porady. Shromáždili jste všechny materiály, připravili agendu, včas pozvali účastníky, aby se mohli připravit... a ouha – vždy se najde někdo, kdo přijde pozdě, bude vás ignorovat nebo rušit ostatní. Nevhodné chování účastníků může zkrátka zničit i tu nejlépe připravenou poradu. V dalším článku na svém blogu o řízení času na to upozorňuje Craig Jarrow alias Time Management Ninja.

„Zábavné na tom je, že i když se tito lidé chovají, jako by tam nechtěli být, budou křičet jako první, když je vynecháte,“ dodává Jarrow. Shrnul proto seznam potížistů, které byste na své porady neměli zvát nebo byste měli být připraveni je vykázat. Držte se pravidla zvát jen takové účastníky, kteří mohou něčím přispět. Koho tedy vynechat?

Spáče

Pokud na vaší poradě někdo spí a myslí si, že si toho nebude všímat, měl by od vás slyšet, ať přijde, až bude schopen vás vnímat.

Klikače

Dejte jasně najevo, že na vašich poradách není prostor nahraní si s počítačem nebo mobilem.

Egomaniaky

Účast člověka, který se na poradě arogantně ohání svým pracovním titulem místo svými myšlenkami, je zbytečná.

Stěžovatele

Vždy si najdou důvod, proč se jim něco nelíbí. Pouze šíří negativitu a nepřinášejí nic konstruktivního.

Lháře

Někdo lže, protože chce vypadat lépe, někdo proto, že nezná odpovědi. Ať už je však důvod jakýkoli, někoho, kdo pouze zkresluje realitu, nepotřebujete.

Hrubiány

Na vaší poradě by nikdo neměl urážet ani jinak napadat druhé. Pokud k tomu dojde, okamžitě sjednejte nápravu.

Kecaly

Pokud někdo mluví pouze sám, aniž by pustil druhé ke slovu, ostatní se již brzy nebudou ani snažit získat slovo.

Flákače

Dejte jasně najevo, že očekáváte důkladnou přípravu. Pokud někdo neví, o čem se na poradě bude jednat, nemá tam co dělat. Totéž platí pro ty, kteří vždy přicházejí pozdě.

Zbytečné účastníky

Samozřejmostí je nezvat zaměstnance, kteří s daným tématem nemají co do činění a účast na poradě by pro ně byla jen ztráta času.

-kk-

Zdroj: Time Management Ninja - praktické tipy pro řízení času
Zobrazit přehled článků ze zdroje Time Management Ninja