Když vás váš manažer neřídí

Ilustrační snímek

Mnoho pracovníků si stěžuje na to, že je jejich šéf příliš kontroluje. Přejí si, aby to bylo jinak. Sní o tom, že budou zcela svobodní, alespoň co se přístupu k práci týče. Měli by si však dát pozor na to, co si přejí, protože existuje i opačný extrém. A tím je makromanažer. Když je jeho tým složený ze zkušených, motivovaných a vysoce výkonných individualit, může být volnost dobrým stylem řízení. Jenže dokonce i zkušení a soběstační zaměstnanci občas trochu pozornosti potřebují. Co dělat, když je právě váš šéf makromanažer? Tohle radí web smartblogs.com.

Jsem makromanažer, těší mě

Makromanažer nikdy není k dispozici, když ho potřebujete. Nečekejte od něj pomoc ani podporu, protože on prostě předpokládá, že jeho podřízení vše skvěle zvládají a jsou naprosto nezávislí. Absolutně nevěří tomu, že by byla potřeba nějaká zpětná vazba, podpora, vedení nebo dokonce uznání. Makromanažer je nebezpečný především pro nové zaměstnance, kteří přeci jen potřebují více vedení a pozornosti.

Posílejte pravidelné e-mailové reporty

Braňte se a posílejte pravidelně stručné, přehledové reporty. Možná budete muset vybrat nejvhodnější metriku, abyste dokázali nějak rozumně popsat vývoj v oblasti vaší zodpovědnosti nebo sestavit zprávu. Udělejte to. Koneckonců, chcete přeci udržovat svého šéfa v obraze. Není nic horšího, než když se o nějakém vašem problému dozví dřív od někoho jiného než od vás.

Potkávejte se s ním

Váš makromanažer možná zpočátku bude protestovat, ale nedejte se a trvejte na pravidelném setkávání. Klidně schůzky sami naplánujte, když to jinak nepůjde. Vysvětlete svému šéfovi, že je to i pro jeho dobro, že by měl vědět co se děje. Také můžete argumentovat tím, že potřebujete informace o aktuálních cílech a problémech firmy, které vám právě on může zprostředkovat.

Buďte soběstační

Oslavte své úspěchy se svými kolegy a poskytujte si vzájemnou zpětnou vazbu. Když je třeba, podpořte se a pomozte si. Sami si stanovte rozvojový plán, snažte se prostě postarat o některé důležité věci sami.

-jk-

Zdroj: SmartBlogs.com - síť odborných blogů
Zobrazit přehled článků ze zdroje SmartBlogs.com