Když vás těžkosti doženou až k bodu zlomu

Pokud ve vašem životě nejsou výzvy, které by vás na hlavu porazily, asi vám něco uniká. Možná byste měli častěji zažívat neúspěch. Výzvy a neúspěchy, které nám doslova namlátí, to jsou ty nejlepší příležitosti pro rozvoj.

Ilustrační snímek

Proč by vás mělo zarazit, pokud se při neúspěchu vlastně ani necítíte moc špatně? Možná totiž nepodnikáte skutečně náročné akce, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

Neúspěchy a překážky nejsou nic špatného

Pokud vždy víme, co nám přinese zítřek, nacházíme se v bodě našeho života, kdy je vše zcela snadné. Proto však také tak trochu stagnujeme a nemusíme vynakládat žádné velké úsilí. Jsme v pohodě. Pokud však máte nějaké vzory, asi jste si všimli, že ve svém životě několikrát hořce selhali. A pravděpodobně si také vybavíte některé překážky, které jste nakonec vy sami dokázali překonat, i když na začátku to tak vůbec nevypadalo. Nejobtížnější výzvy jsou totiž nakonec tím, co nás nejvíc posune.

Jakákoli překážka ve vašem životě je součástí velkých životních skládanek. Pokud se tedy cítíte pod tlakem nebo jste v situaci, kdy je toho prostě moc, může to být nakonec i celkem dobré.

Ve chvílích kdy jsme na dně zažíváme ty momenty, kdy se musíme sebrat, změnit a vymyslet novou strategii. Musíme se umět přizpůsobit a změnit k lepšímu, abychom ty těžké překážky zdolali. Pokud vás nějaká situace dostane na kolena, je to jen signál toho, že musíte zesílit a zdokonalit se.

Potřebujeme výzvy, které nás posunou dál

A také potřebujeme zažívat selhání. Je jedno, jak zdevastovaně se po velkém selhání nebo hořkém odmítnutí budeme cítit. Dáme se zas dohromady a vrátíme se, zase o něco zkušenější. Musíme se jen víc snažit, protože selhání je jen určitý typ zpětné vazby. Žádný úspěch bez počátečního selhání není něčím, na co bychom mohli být skutečně hrdí.

-jk-

 

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success