Když se v práci nudíte

Trávíte v práci alespoň pět dní v týdnu, dává proto smysl, že byste rádi dělali něco, co vás bude bavit. Pokud jste však nespokojeni – a všichni okolo vás to už asi vědí – může být čas na přechod jinam.

Výsledky průzkumu z Experience.com naznačují, že hlavní signál, že je na čase jít jinam, není to, že na vás váš nadřízený křičí. Spíš je to:

Nuda

Většina lidí nepracuje jen pro peníze. Hledají něco, díky čemu by mohli přispívat dobré věci. Pokud nemají dostatek intelektuální stimulace a výzvy, téměř 30 % respondentů cituje takový stav jako hlavní indikátor k odchodu ze stávající pozice.

 

Další varovný signál je nedostatek příležitostí k růstu. 22 % respondentů se cítí chyceno v pozici s minimálním prostorem pro růst.

 

Další cítí, že nedostávají adekvátní plat nebo benefity. Nemusí to být výlučně o penězích, ale částečně jistě ano. 17 % zaměstnanců pociťuje právě tento problém.

 

Přátelé na pracovišti jsou důležití. Pokud se vaše vztahy zde rozpadají, je to definitivní znamení, že je na čase jít dál. 17 % oslovených to potvrzuje.

Nedostatečné investice do firemních cílů a misí

Zmínilo 13 % respondentů jako důležitý faktor naznačující, že by měli přesedlat. Je dobré být součástí „většího obrazu“, jinak nejste v obraze vůbec.

Když narazíte na varovné signály, jak dlouho máte čekat?

Většina (52 %) tvrdí, že by čekali alespoň jeden rok, aby viděli, zda nenastane nějaká změna. 32 % respondentů tvrdilo, že by skončili, jakmile by si našli jiné místo, a 16 % uvádí, že by nezůstali déle než půl roku.

 

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com