Kdyby nebylo vašich dětí, jaká by byla vaše kariéra?

Běžný nářek v pracovním světě je, že jediný důvod, proč se někdo „trápí“ v dané práci a nejde za svými sny typu spisovatel, chovatel psů nebo vůdce hudební skupiny, jsou vysoké finanční nároky studujících dětí.

Řada lidí vás bude nabádat, abyste „šli za svým snem“, a tak je snadné získat dojem, že tak nečiníte a určitě existují důkazy, že lidé nedělají, co chtějí a dávají na vrchol seznamu průchod svých ratolestí vzdělávacím procesem. Na druhou stranu se investice do nákladů spojených s dětmi může zdát více jako oběť než výběr, když zvážíte, jaký by byl život bez dětí.

I když hodně lidí spřádá plány, jak seknou s prací až nebudou muset hradit zmíněné výdaje, obvykle tak stejně neudělají. Podle Families and Work Institute zanechá práce jen 3 % rodičů nad 57 let věku, jejichž nejmladší děti jsou věku 22 – 25 let.

Podle průzkumu veřejného mínění je ale více než 90 % Američanů do určité míry spokojeno se svou prací a 75 % tvrdí, že jsou spokojeni i se svým platem. Dvě třetiny by vzaly stejnou práci „bez váhání“.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal