Kdy jste naposledy přišli s inovací? Udělejte ze sebe inovativního člověka

Ilustrační snímek

Inovativní lidé mají schopnost všímat si smysluplných schémat i v tom, co vypadá jako náhodná data. Tato tendence je univerzální a platí pro všechny lidi, nicméně u inovátorů je silnější. Měli byste se proto snažit nacházet ve svém odvětví nějaké pravidelnosti, které vám dříve než ostatním napoví, jak to asi bude v budoucnu vypadat. Budete tak moci předvídat problémy a díky tomu také přicházet s inovacemi, tvrdí web addicted2success.com.

Dělejte si poznámky

Krátkodobá paměť dokáže uchovat jen několik málo informací. Proto je dobré si dělat krátké, stručné zápisky o svých myšlenkách i o tom, co jste se dozvěděli od ostatních. Nikdy nevíte, kdy se vám něco z toho bude hodit.

Usilujte o dokonalost, zároveň však buďte nohama na zemi

Inovátoři chtějí uskutečnit ideál. Nicméně pracují s tím, jaká je realita a co mají k dispozici. Kdybyste však na dokonalost zcela rezignovali, stali byste se podprůměrnými. Řešením je usilovat o dokonalost, přitom však postupovat v rámci toho, co je možné.

Strach je váš přítel

Strach je nepříjemný, může vám však přinést i něco dobrého. Budete díky němu ve střehu, budete si více vážit a soucítit s lidmi, s nimiž pracujete, a také budete nesmírně motivováni k tomu, přežít, ať se děje co se děje. Nezáleží na tom, jak velké překážky před vámi stojí – strach pro vás vždy může být dobrý a přínosný. Může vám přinést trochu toho adrenalinu.

Pracujte chytře, ne tvrdě

Inovátoři jsou líní. Proto vždy najdou nejsnazší cestu, jak něco uskutečnit. Nesnažte se najít jen nejlepší produkt, ale také co nejlepší proces.

Zdravá arogance

Pro inovaci je klíčové to, že se uskuteční. Být první, kdo měl nějakou myšlenku, to nestačí. Musíte mít v sobě trochu arogance, sebrat se, a skutečně ji vyzkoušet v praxi. Kdo tohle dokáže, vítězí.
 
-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success