Kdy je nejvhodnější chvíle stanovit si cíle? Známe odpověď

Kdy přesně bychom si měli stanovovat cíle? Revidování cílů by zcela jistě mělo probíhat pravidelně. Co by v nás však mělo vyvolat potřebu opravdu důkladně přehodnotit, o co vlastně usilujeme?

Ilustrační snímek

Často jde o značný posun v tom, jaké jsou naše postoje a chování, které nám v budoucnu umožní dosahovat lepších výsledků.

Zde jsou tedy ty nejlepší momenty, ve kterých byste si měli znovu určit, kam vlastně směřujete. Popsány byly v článku na webu addicted2success.com:

  1. Když se stane něco neočekávaného: Někdy se dozvíme novinu – a může to být dobrá nebo špatná zpráva, jisté však je, že v okamžicích zásadních novinek víme, že se budeme muset přizpůsobit a změnit své plány. Může to být třeba výhra v loterii nebo ztráta zaměstnání. Když dojde k neočekávané situaci, musíme ji umět co nejlépe reflektovat v našich plánech.
  2. Když jste na dně: Chcete-li začít znovu stoupat vzhůru, je třeba něco změnit. Někdy prostě musíme ve svém životě udělat velké změny. Když jsme na dně, je to jeden z takových momentů.
  3. Když chcete dosáhnout něčeho nového: Víte, že některou oblast svého života potřebujete zlepšit? Pak byste si v ní měli nastavit nějaký cíl. Pokud se podíváte do zrcadla a nelíbí se vám člověk, kterého vidíte, je třeba si naplánovat, co a jak chcete změnit. pro sebe. Možná budete muset udělat radikální změnu – třeba dát výpověď v práci nebo ukončit vztah s vaším stávajícím partnerem.
  4. Na univerzitě: Během celého vzdělávacího procesu bychom si měli stanovovat cíle, abychom během snahy o splnění všech studijních povinností nezapomněli na naše vlastní sny. Pomoct může vytváření akčních plánů, které nás navedou na cestu směřující k naplnění našich cílů.
  5. Po velkém neúspěchu: Všichni doufáme, že se nám nikdy nic špatného nestane. Když k tomu však dojde, můžeme použít právě stanovování cílů jako prostředek k vypořádání se s tím protivenstvím, se kterým se zrovna potýkáme. Někdy se naše plány budou muset změnit, ale dokud jsme to stále my, kdo je mění, nejsme poraženi.
  6. Po velké výhře: Když dosáhnete něčeho, co jste dlouho chtěli, je tu nakonec vždy otázka, co dál. Po velké výhře nebo úspěchu bychom se měli zamyslet a po nějaké té chvíli také rozhodnout, co bude naše další velká výzva.

    -jk-
Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success