Kdo chce být profesně úspěšný, musí se starat sám o sebe

Zapomněli jste na sebe? Tak to není dobré. Péče o vás samotné není v žádném případě rozmazlenost nebo luxus. Je to nezbytné, pokud chcete být úspěšnými lídry. 

Proto to nepřehánějte se zaměřením na své další obchodní plány a krátkodobé cíle, myslete také sami na sebe.

Uvědomte si, že vy sami jste svou největší devízou. Když dobře prospíváte, stáváte se úžasnou osobou. Postarejte se proto nejprve sami o sebe a pak použijte svou pozitivní energii, abyste k sobě přitáhli kolegy a klienty, které budete motivovat svým nadšením.

Nenechte stres, aby s vámi cvičil. Buďte vždy klidní a usměvaví.

Ilustrační snímek

1. Pochopte sami sebe a získáte sebevědomí

Pokud se o sebe staráte dostatečně pečlivě, budete mít větší důvěru sami v sebe. Jinými slovy, převzetím kontroly nad svými vlastními potřebami a jejich naplňováním zároveň přebíráte kontrolu a zodpovědnost za celý svůj život. Když tak učiníte, už neočekáváte, že se o vás budou starat ostatní. Vy se o sebe totiž dovedete postarat sami.

Odměnou vám bude zvýšené sebevědomí. Díky tomu se pak budou lépe cítit i všichni kolem vás, budou z vás totiž mít lepší pocit. Najednou dokážete vytvořit pozitivní pracovní prostředí, radí článek na webu addicted2success.com.

2. Syndrom vyhoření nebude vaše diagnóza

Poruchy, srdeční záchvaty, vyhoření a vyčerpání umějí být strašidelné. Zvláště pokud dlouhé hodiny jen pracujete a jedete z jedné obchodní schůzky na druhou. Výsledkem často bývá vyčerpání a zoufalství.

Jakkoli to bude těžké, musíte se naučit odložit některé současné projekty. Pár přestávek a nějaká doba na oddych sníží riziko vyhoření. Vyhoření by vás vyřadilo ze hry nejméně na několik měsíců, a tudíž čas strávený odpočinkem v tomto srovnání rozhodně není přehnaně vysoká cena. Kdybyste to nechali zajít příliš daleko, ztratili byste mnohem více času.

3. Můžete slavit svá malá vítězství

Spousta lidí se domnívá, že úspěch je až někde v budoucnu. Jenže ve skutečnosti, alespoň pokud následujete své sny a odvážně se pouštíte do rizika, získáváte hodně už teď. Když se dokážete postarat sami o sebe, můžete se zamyslet nad svými cíli a možná si uvědomit, že právě dnes jste něčeho dosáhli.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success