Každý manažer by měl mít alespoň základní prvky slušnosti

Manažer a jeho osobnost je téma na dlouhé články. Každý může na toto téma něco říct. Někdo se setkal s manažerem dobrým, druzí mají jinou zkušenost. Pokud bychom dělali typologii manažerů, obsahovala by možná stovky bodů. Manažeři mají zkrátka vedle dobrých vlastností i špatné, kterých si možná zaměstnanci všímají více.

Přesto by měl každý manažer mít alespoň základní prvky slušnosti. Své zaměstnance i nadřízené byste měli poslouchat. Jednak si tím můžete ušetřit plno práce a starostí, jednak jim dáte pocit, že jsou také důležití a že o jejich názory stojíte.

Buďte přístupní, i pokud vám budou zaměstnanci chtít sdělit špatnou zprávu. Hlavně nesmějí mít strach za vámi vůbec jít.

Pracujte na vašem vztahu se šéfem. Zaměstnanci by měli vidět, že je dobrý a že tedy váš tým u něho bude mít zastání. Navíc si mohou vzít z vašeho vztahu příklad a chovat se k vám stejně, jako se vy chováte ke svému nadřízenému.

Mluvte vždy pravdu a říkejte věci otevřeně. Jednak tak opět půjdete dobrým příklad, jednak toto jednání zaměstnanci ocení.

Nebuďte suchar, ale ukažte svému týmu, že také máte smysl pro humor. Uvolníte tím atmosféru na pracovišti a zaměstnanci se budou cítit více v pohodě.

Buďte diplomat. Měli byste vědět, kdy je vhodná chvíle na to, abyste něco řekli a naopak. Dejte si pozor na špatná rozhodnutí a chyby.

-pk-
Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek