Každodenní návyky, díky kterým budete dlouhodobě produktivnější

Produktivita a efektivita práce jsou klíčové vlastnosti pro někoho, kdo chce úspěšně vést ostatní. Naštěstí se jedná o naučené schopnosti. Existují určité zvyky a rituály, které vám pomohou stihnout toho více, odvést skvělou práci, být inspirativním manažerem a lépe skloubit pracovní a osobní život. V dnešním článkům vám tyto jednoduché, ale účinné návyky ukážeme.

Ilustrační snímek

Odpolední fyzická aktivita

Podle PsychCentral.com se většina lidí věnuje sportovním a fyzickým aktivitám buď brzy ráno nebo naopak večer. Z hlediska fungování těla a dodání energie je ale skvělým nápadem pokusit se včlenit alespoň malou fyzickou aktivitu do brzkého odpoledne a tím si dodat energii po zbytek pracovního odpoledne.

Skončete v nejlepším

Mnoho pouček sice říká, že je dobré odcházet z práce s čistou hlavou, ale efektivní alternativou je naopak skončit práci v nejlepším s tím, že víte přesně, jaký bude další krok. A tím začnete hned z rána další den a skvěle a jednoduše se tak nastartujete do pracovního procesu.

Šlofík

Víte, že Edison, Rockefeller nebo Churchill byli vyznavači odpoledních šlofíků? Pokud tu možnost máte, zkuste začlenit krátký spánek po obědě do svého programu a tím se restartovat a nabudit. Ideální délka šlofíku by měla být okolo 20-30 minut. Zezeačátku se vám možná nepodaří usnout, ale pokud budete trénovat, v krátkém čase budete schopni usnout hned, jak ulehnete.

Příprava na další den

Skvělým zvykem je začínat každý pracovní den tím, že přesně víte, co budete dělat, a neztrácíte tak čas organizací. Naučte se každý den odpoledne si připravit úkoly a rozvrh na další den, abyste následujícícho rána mohli přijít a rovnou začít efektivně pracovat.

 

-mm-

Zdroj: Psych Central - největší světový portál věnovaný duševnímu zdraví
Zobrazit přehled článků ze zdroje Psych Central