Každé "ne" vás posune dál

Ilustrační snímek

Odmítnutí je bezpochyby nepříjemná záležitost. Všichni se proto instinktivně snažíme vyhýbat situacím, kdy by nám někdo řekl „ne“. Není to ale škoda? Když se budeme bát odmítnutí, nikdy nepřijdeme s věcmi, které by překročily rámec průměrnosti. Zkuste se obrnit trpělivostí a začít za „ne“ děkovat. Zbavíte se tak zbytečného stresu z odmítnutí a naučíte se kolem sebe vidět výzvy.

Píše o tom server Inc.com s odvoláním na populární knihu s názvem Go for No!, která radí, jak se naučit pracovat s odmítnutími především při práci obchodníka.

Odmítnutí není konec světa

Nevzdávejte se hned, když vás někdo poprvé odmítne. Pokud se neozve vůbec, nepokládejte to za odmítnutí. Nerozhodujte za druhé o tom, co chtějí dělat. Investujte do vzájemného vztahu prostřednictvím pravidelné komunikace.

Nikdo se nemusí cítit špatně

Dejte svým potenciálním zákazníkům či spolupracovníkům jasně najevo, že po nich nechcete, aby s vámi souhlasili, pokud si nemyslí, že jim nabízíte něco prospěšného. Neměli by se bát vás odmítnout. Vaším zájmem je, aby viděli, že myslíte na jejich prospěch.

Máte příležitost se poučit

Ptejte se, proč jste proč jste odmítáni. Můžete tak předejít řadě nedorozumění. A i když bude odmítnutí definitivní, získáte cenné informace, jak se toto příště vyvarovat.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com