Jste zaneprázdněni? Nemusí to tak být

Čas nás všech je drahocenný. Podívejme se, proč ho možná ve skutečnosti máte více, než si myslíte.

Ilustrační snímek

Nemám čas. Jsem příliš zaneprázdněn. Slýcháme to tak často. Ano, náš čas je opravdu omezený. Ovšem záleží jen na nás, jak s ním naložíme. Někdy přitom lžeme sami sobě.

Na nedostatek času se leckdy jen vymlouváme

Někdy se používáme tvrzení, že jsme příliš zaneprázdněni jen a jen proto, že něco dělat nechceme. Nechce se nám se s někým sejít. Nechceme si přibrat další projekt. Nechceme se zúčastnit nějaké akce. Naše domnělé zaneprázdnění se tak pro nás stává záminkou, protože je to snadný únik. Tato výmluva nám také umožňuje vyhnout se tomu, že bychom někomu naším odmítnutím ublížili.

Přestaňte lhát sami sobě

Pravdou však je, že bychom se měli chovat jako zodpovědní dospělí, protože jimi jsme. Výmluvy na nedostatek času často jsou prostě a jednoduše podobnou výmluvou, jak když jsme byli malí a vymlouvali se, že nám něco zakázali rodiče – přitom to bylo tak, že se nám jen nechtělo. Je to jenom výmluva, snaží se nám otevřít oči článek na webu addicted2success.com.

Vytvořili jsme si svůj vlastní návyk a někdy během tohoto procesu jsme tak začali lhát i sami sobě. Pokud neustále používáte výmluvu na nedostatek času, pravděpodobně se domníváte, že čas opravdu nemáte.

Máte čas – jde jen o to srovnat si priority

Záleží na tom, co je vaší prioritou. Pokud chcete častěji meditovat, prostě si najdete čas meditovat. Pokud chcete více cvičit a je to opravdu vaše priorita, tak se zvládnete probudit o něco dřív a zacvičit si.

Ano, všichni jsme zaneprázdněni. Nevěřte však tomu, že nemáte čas dělat to, co je potřeba udělat. Možná jste jen příliš navyklí na tuto výmluvu, že si ani nevšimnete, že někdy nebývá pravdivá.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success