Jste noční člověk? I to se dá změnit

I pokud jste většinu svého života byli nočním člověkem a během noci jste nejčilejší a nejproduktivnější, můžete to změnit.

Ilustrační snímek

Proč byste to však dělali?

Třeba proto, že mnoho důležitých společenských akcí se samozřejmě odehrává mnohem dříve než v noci. Proto může být celkem fajn změnit svou denní rutinu tak, abyste byli použitelní i během dopoledních hodin.

Mohli byste pak třeba začít doprovázet nebo vozit své děti do školy a trávit tak s nimi o trochu více času. Dalším důvodem může být ranní procházka ve vycházejícím slunci – i to může být velkou motivací pro to, probudit se každý den dříve. Můžete si také nově nastavit rozdělení odpovědnosti za domácí práce s vaší partnerkou či partnerem – ty vaše si můžete odbýt hned ráno, radí nám web addicted2success.com.

Zkuste časnější vstávání 

Začněte pomalu a zlehka. Není to o tom jít prostě zničehonic spát ve 22 hodin. Jde spíš o činnosti, které děláte předtím, než ulehnete do postele. Vyzkoušejte je alespoň jednou a uvidíte, jak vám mohou se změnou denního režimu pomoct.

  • Po 19:00 už žádný alkohol ani kofein
  • Hodinu před spaním se už nedívejte na televizi ani na obrazovku svého telefonu
  • Utvrďte sami sebe – soustavně si před usnutím opakujte, že se musíte probudit v 6 ráno
  • Možná rádi prohlížíte Facebook nebo LinkedIn večer v posteli. Nedělejte to však – může být obtížné s tím přestat, ale zkuste to.

Potřebujete-li to, zdřímněte si krátce během dne

První týden brzkého vstávání není lehký. Můžete to řešit buď tím, že budete dopoledne pít více kávy nebo si prostě krátce zdřímněte, na takových 20 minut. Pokud pracujete na dálku, můžete se prostě přemístit na gauč – pokud pracujete v kanceláři, snad místečko na krátké zdřímnutí najdete. Pokud se během dne cítíte vyčerpaní, takový rychlý šlofík zcela jistě zvýší vaši produktivitu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success