Jste neustále přetížení?

Často jsme příliš zaneprázdněni a celé dny se nezastavíme. Pokud se váš seznam úkolů prodlužuje každou hodinou a vy už prostě nevíte, co s tím dělat, čtěte dál.

Ilustrační snímek

Musíte psát spoustu e-mailů, vést důležité telefonní hovory a stýkat se nějak rozumně s kolegy. Zároveň jste však stále více vyčerpaní. Je vám to povědomé? Nebojte. Postupujte podle tipů webu addicted2success.com a určitě se to zlepší.

Udělejte si čas na reflexi

V některých okamžicích života jsme zažili přetížení asi všichni. Když se stres zvyšuje, není to nezbytně důvodem okamžitě měnit svou práci. Místo toho se nejdřív zhluboka nadechněte. Jednu hodinu prostě nepracujte. Udělejte si pauzu a promyslete, jak se věci mají. Popřemýšlejte o tom, jak obvykle vypadá váš pracovní den. Prohlédněte si seznam úkolů, abyste zjistili, zda se můžete něčeho zbavit.

Zamyslete se nad svou pracovní zátěží a také nad tím, o čem přesně vaše práce je. Musíte se ujistit, že víte, v čem přesně spočívá váš problém. Musíte pochopit, co v současnosti nefunguje správně. Dokážete si např. plánovat své úkoly lépe?

Své každodenní úkoly zjednodušte

Vše je vlastně o tom, jakým způsobem děláte svou práci. Možná si nabíráte stále více a více pracovních úkolů. Nyní přišel čas na zjednodušení – tím, že toho prostě budete dělat méně. Snižte počet úkolů, které chcete každý den splnit. Musíte si své projekty dobře vybrat. Méně si toho nabírejte a více delegujte.

Zrušte některé své závazky

Projděte si kalendář a zrušte ty závazky a schůzky, které ve skutečnosti nejsou zas až tak nutné. Pokud říkáte ano čemukoli, co se vám v poslední době naskytlo, může být váš kalendář přeplněn spoustou schůzek, konferencí a podobně. Odřekněte aktivity, k nimž jste zavázáni a které nejsou opravdu zásadní.

Buďte odvážní

Pokud neustále přijímáte další lukrativní zakázky a říkáte ano vlivným lidem, můžete být brzy opět přetíženi. Musíte se jim naučit říkat ne. Vaším cílem je teď zjednodušit si život, ne jej znovu komplikovat novými závazky.

 

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success