Jste k dispozici, když vás zákazník potřebuje?

Objednávali jste si něco přes internet po desáté večer? Proč ne. Lidé jsou schopni si v jednu hodinu v noci koupit automobil, a nemyslí si, že je to něco zvláštního. Zkoušíte volat někam pět minut po zavírací době? Myslíte si, že vaši zákazníci jsou jiní? Zákazníci mají stále otázky. Potřebují neustálou péči a stále si něco chtějí kupovat a koupí si to tam, kde jim to bude v danou dobu a den umožněno.

Zde je několik tipů, jak zajistit připravenost, když vás zákazník potřebuje:

1. Ať zvedá telefony přátelská lidská bytost 24/7/365. Je to nákladnější, ale fráze „Abychom vám pomohli, prosím vyberte si z následujících sedmi možností“ nejen, že obtěžuje každého zákazníka, který zavolá, ale také je to lež.

2. Dohlédněte, aby vaše internetové stránky byly jednoduché a služby dostupné.

3. Umožněte klást dotazy prostřednictvím vašich internetových stránek.

4. Umožněte prodej přes vaše stránky. Mohou si vaši zákazníci objednat a koupit pouhým kliknutím?

5. Vytvořte systém automatických odpovědí na všechny emailové dotazy. Zákazníci očekávají okamžitou odpověď.

6. Buďte k dispozici před a po pracovní době. Pokud to vaše firma nedělá, dělejte to sami. Dejte zákazníkům své mobilní číslo a emailovou adresu – dejte jim více způsobů, jak nakupovat.

Udělejte si test:

Jděte na konkurenční stránky a zkuste si něco koupit pozdě večer, nebo simulujte servisní telefonát. Zkuste někoho zkontaktovat emailem. Pak udělejte to samé na svých vlastních stránkách. Kdo byl lepší? Zavolejte konkurenci a zkuste si něco objednat. Zavolejte do vaší firmy. Byli jste lepší i tentokrát?

Vyhrává ta firma, se kterou se nejsnáze obchoduje. Jste to vy?

-av-
Zdroj: The Business Journals - novinky z oblasti podnikání a obchodu z jednotlivých regionů USA
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Business Journals