Jsou peníze skutečně vždy na prvním místě?

Nejdůležitějším předpokladem zaměstnanecké loajality je dobrý plat a benefity. Stejně důležitou úlohu však hraje dobrý šéf a kolegové a uznání za provedenou práci. Ukázal to globální průzkum pracovního portálu Monster, kterého se zúčastnilo více než 40 tisíc uchazečů o zaměstnání. Platy a benefity považuje za nejdůležitější faktor loajality vůči zaměstnavateli 27 % respondentů. Týmová atmosféra a uznání je stěžejní pro 21 % respondentů. 20 % pak uvedlo zajímavou a podnětnou práci a 11 % možnost povýšení.

Platy vedou, ale...

Platy a benefity hrají dle ankety Monster Global Poll nejdůležitější roli pro Maďary a obyvatele Perského zálivu (38 %), Američany (32 %), obyvatele Singapuru (31 %), Kanaďany (30 %) a Brity (24 %). Pouze v těchto zemích však uchazeči o zaměstnání vidí platy a benefity na prvním místě.

Z globálního pohledu získaly větší podporu jiné faktory. Dobrý šéf a kolegové, zajímavá práce a uznání dosáhly minimálně 20 %, z čehož vyplývá, že většina zaměstnanců potřebuje k loajalitě více než finanční ohodnocení.

Například Indové (31 %), Italové (27 %) a Irové (24%) uvedli na prvním místě uznání ze strany zaměstnavatele. Zajímavá práce je nejdůležitější pro Finy (35 %), Francouze a Nizozemce (20 %).

-kk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com