Jiří Švaříček a jeho cesta na ředitelský post

Jiří Švaříček je ředitelem Spa hotelu Imperial v Karlových Varech tři roky. O manažerském postu však nikdy nesnil. Po maturitě nastoupil jako číšník do mariánskolázeňského hotelu Esplanade, pak si vyzkoušel práci v hotelovém hostinci Seewirt v rakouském Aschau. Ten měnil vlastníka a nová majitelka se v obsluze restaurace nevyznala. Zůstal tedy a vedl restauraci, bar, kuchyni i sklad.

Ve třiceti letech dostal nabídku z mariánskolázeňského hotelu Palace, aby dělal takzvaného F&B manažera (šéfa přes všechny stravovací úseky). Po dvou letech se stal zástupcem ředitele. Po získání bakalářského titulu na Ekonomické fakultě v Plzni přešel do karlovarského Spa hotelu Imperial, kde se stal Sales manažerem. Po roce pak vystřídal tehdejšího ředitele.

Hotelem projde ročně asi 11 tisíc klientů, převážně zahraničních, o které se starají dvě stovky zaměstnanců. Jiří Švaříček má pověst spravedlivého ředitele, který s podřízenými mluví, přesvědčuje je, ale není s nimi kamarád. Nekompromisní je po zjištění alkoholu na pracovišti nebo odhalení nečestného jednání.

-hp-
Zdroj: MF DNES - český deník Mladá Fronta DNES
Zobrazit přehled článků ze zdroje MF DNES