Jednoduchá výzva není žádná výzva

Ilustrační snímek

Fyzické cvičení, cvičení paměti, mluvení na veřejnosti, studená sprcha… Jaký návyk byste si potřebovali osvojit, ale vyhýbáte se tomu, protože je to pro vás nepříjemné? Pojmenujte jej. Berte to naprosto vážně. Pomůže vám to překonat strach. Takový návyk, který se zprvu jeví jako bolestivý, je mocný nástroj. Může skutečně proměnit váš život, tvrdí web addicted2success.com. Shrnuje také nejdůležitější důvody, proč je důležité určovat si pravidelné výzvy právě v podobě osvojování bolestivých návyků.

1. Výzvy motivují

Stáli jste někdy před výzvou? Pak jistě víte, že vás motivovala, abyste překonali překážky, které vám stály v cestě. Když si jako výzvu stanovíte osvojení náročného návyku, budete tento pocit zažívat pravidelně.

2. Lépe zvládnete složité úkoly a nezaleknete se jich

Pokud se vždy snažíte do všeho dát jen nutné minimum energie, každý větší úkol pro vás bude nesnesitelně obtížný. A právě zde mohou pomoci náročné návyky. V náročných situacích se pak budete cítit dobře nebo alespoň normálně. Přijmete vše, co vyžaduje tvrdou práci.

3. Zvládnete náročné situace

Zorientovat se v novém prostředí bude hračka, protože vás již nic nezastraší. Socializovat se v místnosti plné neznámých tváří? To přece nic není, protože včera jste posilovali a bylo to stokrát náročnější než tohle. Hotel, ve kterém přespíte, nemá teplou vodu a budete si muset dát studenou sprchu? Počkat, vždyť vy si ani jinou nedáváte!

4. Budete více zaměřeni na řešení

Když je mysl líná a nechce vynakládat úsilí, obvykle snáze nachází důvody, proč něco nepůjde, proč to nebude fungovat. Místo toho se budete zaměřovat spíše na to, jak něco uskutečnit. Také budete odolnější a v dobrém smyslu slova zatvrzelejší.

5. Budete si více věřit

Když vytrváte ve snaze zvládnout náročný návyk, vaše sebevědomí poroste. Budete připraveni kdykoli jednat. Nebudete přemýšlet o tom, co a jak dělat – budete rychlí a akční.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success