Je klasický oděv out?

V poslední době převládá názor, že seriózní oblečení je out, že je nutné oblékat se ležérně a pohodlně. S tím je nutné polemizovat. Stále platí - k určité příležitosti příslušné oblečení. Doba ovlivňuje i pracovní módu, nicméně vždy je nutné klást důraz na upravenost a spořádaný vzhled.

Nechcete-li provokovat, oblékejte se způsobem obvyklým pro určitou profesi nebo pracoviště. Respektujeme přání představeného – on zodpovídá za provoz, je tedy oprávněn mít i příslušné požadavky na oblek a vzhled podřízených. Neoblékáme se ani příliš prostě, ani okázale. Oblečení můžeme měnit podle denního pracovního plánu. Oblek je součástí celkového vzhledu a významným faktorem při utváření prvního dojmu.

Vzhled má být v souladu s konkrétní příležitostí, je ukazatelem hodnoty pracovníka a jeho vnitřního pořádku, případně zdůrazňuje i jeho charisma. Kravata a klasická košile dlouho zůstanou součástmi určitých povolání. Není radno odvykat něčemu, v čem máme dobré a dlouholeté tradice jen proto, že se někde mluví o nemodernosti nebo zastaralosti.
Zdroj: JobPilot.cz - české stránky serveru JobPilot s nabídkami práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje JobPilot.cz