Jaké zvíře v manažerské džungli hrajete?

Většina manažerů se snaží dělat dobrou práci, když se však dostane pod přílišný tlak, zapomíná na chování naučené na školeních či kurzech přežití. Vrací se pak k archaickému chování, které spočívá především v obraně. Není to tak, že by chtěli křičet na zaměstnance nebo se chovat jako vzteklé děti, ale někdy se tomu neubrání.

Pokud se chcete takovému chování vyhýbat, měli byste především vědět, jak se chová šéf, který je noční můrou pracoviště. Když pak na sobě začnete pozorovat projevy takového chování, můžete je lépe zarazit. Článek ilustruje špatné manažerské chování na příkladu zvířat z africké džungle.

- Krokodýl. S těmito manažery se těžko pracuje, protože jsou mazaní a útoční. Propadají agresi a koušou, zatímco otázky si pokládají až poté. Krokodýlím tendencím můžete předejít tak, že budete otevřeně mluvit o svých plánech a povzbuzovat myšlení ostatních tím, že uvítáte jejich nápady.

- Lev. Manažer-lev se rád natřásá a ukazuje okolí své drápy a zuby. Drtivě mačká ruce při potřásání, dává jasně najevo, kdo má moc a nesnáší konkurenty. Takový manažer by měl přestat říkat lidem okolo, jak je dobrý, přestat je strašit svými agresivními postoji a chytat se za každou chybičku v jejich práci.

- Slon. Když je slon v klidu, má svěšené uši a přežvykuje trávu. Jakmile se však dostane pod tlak, stává se z velkého býložravce divoká útočící šelma. Takový manažer si pak snadno hledá obětní beránky, najednou se umí rychle pohybovat a tvrdě jednat. Pokud na sobě pozorujete toto chování, zajímejte se o zpětnou vazbu okolí a snažte se kontrolovat své emoce tím, že si v případě krize dopřejete chvilku na uklidnění.

- Surikata. Toto malé pouštní zvíře je opakem slona. Symbolizuje šéfa, který při prvním náznaku problému utíká, aby se před ostatními skryl na jednání vedení firmy a nechal rozhodnout jiné. Jsou to nervózní lidé, kteří nechtějí přijímat zodpovědnost. Jestliže rádi delegujete problémy na druhé a pozorujete se, jak při krizích opouštíte loď, měli byste si svůj strach nejprve přiznat. Buďte k sobě upřímní, abyste mohli svůj problém vyřešit.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues