Jaké jsou ranní rituály úspěšných lídrů?

Začátek dne hraje zásadní roli v tom, jak se onen den pak odehraje. Proto mají úspěšní lidé často určité ranní rituály, které dodržují a kterým přičítají alespoň částečnou roli ve svých pracovních i životních úspěších. Abyste se i vy mohli inspirovat, přinášíme vám seznam ranních rituálů úspěšných lídrů a podnikatelů.

Ilustrační snímek

Tento seznam přinesl server Addicted2Success.com.

Ranní káva bez snídaně (Elon Musk)

Ranní rituál podnikatele a inovátora Elona Muska vypadá každý den stejně – rychlá sprcha a káva. Žádná snídaně. I když jde tento rituál proti základním pravidlům zdravé výživy, jemu očividně prospívá a podle jeho slov se tak může co nejdříve pustit do práce.

Čtení novin (Warren Buffet)

Světoznámý magnát, filantrop a investor Warren Buffet vstává každý den v 6:45 ráno a začíná svůj den čtením novin a projížděním online článků deníků Wall Street Journal, Forbes a USA Today. Získá tak ihned všechny potřebné informace a udržuje si přehled o dění a trendech v oboru.

Jogging a rychlá snídaně (Mark Zuckerberg)

Zatímco někteří podnikatelé se chlubí, jak brzo vstávají, Mark Zuckerberg jde na to jinou cestou a vstává až v 8 hodin. Následuje rychlý běh, který ho probudí a dodá mu po ránu energii.

Meditace (Ray Dalio)

Americký investor Ray Dalio vítá nový den meditací. Inspirací pro tento návyk mu údajně byli členové britské skupiny Beatles a Dalio tak tráví po probuzení 20 minut ničím nerušenou relaxační meditací.

Snídaně s dětmi (Jeff Bezos)

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos chodí brzy spát a brzy také vstává, konkrétně v půl sedmé ráno. Poté si pročte noviny a následuje snídaně s dětmi, kterou většinou i sám připravuje.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success