Jaké chyby nikdy nesmíte udělat, když píšete blog

Nikdy nevíte, kdo váš blog čte. A určitě byste nechtěli, aby váš osobní život byl najednou veřejný. Sdílet drobné střípky ze soukromého života je skvělé pro vybudování vztahu se čtenáři, ale pozor abyste toho nezveřejňovali příliš mnoho – tabu by měly být například informace o vašem zdraví.

Ilustrační snímek

U čtenářů nehledejte soucit

Všichni máme nějaké špatné zážitky. Neustálé stížnosti a nářky však nejsou tím obsahem, který čtenáře přitahuje. Lidé mají rádi blogy, které jsou povzbuzující a pozitivní. Buďte někdo, kdo sice čelil překážkám a těžkostem, ale dokázal je překonat.

Nežebrejte

Nevkládejte do svých článků příliš mnoho žádostí o příspěvek nebo dar. Když budete čtenáře neustále nutit ke kliknutí na nějaký odkaz, budou z toho otráveni. Vaši čtenáři si chtějí přečíst to, co sdílíte, ne neustále poslouchat co si mají koupit, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

Kontroverzní témata?

Sex, politika a náboženství se obvykle na veřejnosti neprobírají. A víte co? Váš blog je veřejná platforma. Jediná šance, jak o těchto tématech legitimně psát, je jednomu (nebo více z nich) celý svůj blog zasvětit.

Nikdy totiž nevíte, koho můžete naštvat. Takže ačkoli někteří bloggeři se o kontroverzních tématech zmiňují proto, aby získali pozornost – a více návštěv svého blogu – vy byste se měli podobným zmínkám vyhnout.

Nevhodné poznámky

Na svém blogu byste neměli na nikoho útočit. A to ani v případě, že nebudete nikoho přímo jmenovat. Blog není zbraň a bezbřehá svoboda projevu není vždy vhodná. Dokonce i když někoho vášnivě nenávidíte, zůstaňte raději diskrétní.

Opatrní buďte i s humorem. Co je vtipné pro vás, může být pro někoho jiného urážlivé. Pokud máte pocit, že byste trochu humoru použít měli, raději upřednostněte jemný a neútočný humor. Neberte si nikoho na mušku.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success