Jak vyváznout z pohodlnosti

Ilustrační snímek

Vystavěli jsme si společnost na konceptu utváření pohodlného života. V poslední době se ale zdá, že únik z pohodlnosti je překvapivě jediným způsobem, jak plně rozvinout a využít potenciál vlastní nebo podniku. Patříte mezi ty, kteří se stále ne a ne dostat na vysněnou příčku ve svém životě, protože odmítáte opustit bezpečnou zónu? Server Open Forum vám poradí, jak se odhodlat…

Věřím, že jste vy sami někdy zažili ten pocit, kdy jste si říkali: „Není to sice nejlepší, ale udělal jsem vše, co bylo třeba.“ nebo „Není to sice tolik, kolik bych si představoval, ale vystačím s tím.“. Nenapadlo vás, že si pouze snažíte aktuální situaci nějakým elegantním způsobem zpohodlnit namísto snahy pochopit, kam až byste se mohli dostat?

Rada zní: Nepřestávejte, když máte dost!

Kde by byl pokrok bez neustálé snahy překonat sebe sama nebo zažitou praxi? Ti,, jež míří na trh do konkurenčního boje, přeci nevyráží bez touhy získat více pro sebe. Navíc turbulentní doba a přízrak krize nad námi nás přímo nutí opustit naše pohodlí, čelit novým výzvám a hledat řešení.

Vzhůru do nepohodlí

1. Udělejte si cvičení, které vám napomůže vyváznout z pohodlnosti. Utvořte si týdenní seznam zcela nových kontaktů (stačí i počet), se kterými jste ještě nikdy nekomunikovali. Je to stejné jako, když se odstěhujete do jiného města. Také jste nuceni si utvářet nové známosti a získávat poznatky z nového prostředí. Takový závazek nemůžete odmítnout. Cítíte, jak se s každým dalším kontaktem cítíte více sebevědomí, kreativní a komunikativní?

2. Čas není překážka a proto pokaždé, když si řeknete, že na něco nemáte čas, zapište si novou aktivitu do kalendáře. Naučte se vytvořit si volný čas tím, že si z něj ukrojíte další porci. Pak budete teprve efektivní.

3. Sepište si své obavy a naučte se jim čelit. Nezáleží na tom, oč se jedná, avšak menší konfrontací s vaším strachem jej dokážete překonat.

4. Ujměte se nové role ve vaší společnosti, alespoň na pár hodin. Pokud k tomu přimějete i ostatní zaměstnance, může to být velmi poučné a zejména pro výkonné pracovníky.

-bn-

Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů
Zobrazit přehled článků ze zdroje OPEN Forum