Jak v kanceláři nevypadat příliš staře

Ilustrační snímek

Při pohledu do zrcadla začínáte pozorovat první šedivé vlasy. Když pak kolem sebe pozorujete mladší kolegy a nadřízené, opravdu si připadáte staří. Najednou začnete mít obavy, že ostatní vaše stárnutí intenzivně vnímají a přestávají s vámi počítat. Ať už je tento váš pocit opodstatněný nebo ne, vzhled skutečně hraje důležitou roli v tom, co si o nás ostatní myslí. The QuickBase Blog proto přinesl praktické tipy, jak v práci nepůsobit příliš staře – bez ohledu na to, kolik let nám je.

Nehrbte se

Požádejte někoho, aby vás vyfotografoval nebo natočil z různých stran, když stojíte a jdete. Bude vás to motivovat, abyste své tělo drželi více zpříma. Na rovné držení těla také zaměřte své cvičení.

Nespoléhejte na plastiku

Pokud plánujete plastickou operaci, měli byste být připraveni na to, že lidé budou pozorovat a mluvit o vás. Více než vaše schopnosti je bude zajímat vaše tělo.

Obnovte šatník

Čím je člověk starší, tím důležitější je, aby nosil kvalitní a dobře padnoucí oblečení. Rozhodně to však neznamená, že byste museli nakupovat v nejdražších obchodech. Dámy mohu začít výměnou nepohodlných vysokých podpatků za nižší a pánové výběrem kalhot, které jim budou v pase a zároveň nebudou příliš široké v nohavicích.

Nechte zářit svůj úsměv

Zkuste některý z domácích prostředků na bělení zubů nebo – ještě lépe – navštivte zubaře. Zářivý úsměv sluší každému věku.

-kk-

Zdroj: QuickBase Blog - The Fast Track - manažerský blog
Zobrazit přehled článků ze zdroje QuickBase Blog - The Fast Track