Jak to ti nejvlivnější influenceři vlastně dělají?

Být influencerem není špatné. Ostatní k vám vzhlížejí, všichni vás respektují a hledají u vás radu a podporu. Jak se však takovým influencerem stát?

Ilustrační snímek

Influencer je osoba, která má především díky internetu vliv ve svém oboru a komunitě. Vytváří určitý obsah, díky němuž je propojena s dalšími lidmi na sociálních sítích, a oslovuje velké publikum. Tak může ovlivňovat chování celé řady lidí, kteří k ní mají důvěru.

V posledních letech výrazně roste i tzv. influencer marketing neboli spolupráce firem s influencery na propagaci určitých značek, výrobků apod. Pojďme se podívat, co můžete udělat pro to, abyste se i vy stali influencerem.

1) Musíte získat vliv ve větším měřítku

Stát se influencerem v daném oboru nemusí být těžké. Dobrou cestou je začít jako řečník. K tomu si budete muset osvojit určité schopnosti, které k vám přitáhnou více lidí. Začněte sdílením svých vědomostí na akcích pořádaných ve vašem okolí.

2) Mějte velké plány

Nejde o to, stanovit si nesplnitelné cíle. Musejí být realistické, ale ambiciózní. Mějte denní seznam úkolů, který vám pomůže udržet se na správné cestě při usilování o stanovené dlouhodobé cíle, doporučuje nám web addicted2success.com.

3) Sledujte trendy mezi influencery

Vždy by vás mělo zajímat, co v současné době dobře funguje. Proto sledujte ostatní influencery, kteří se jimi nedávno stali. Nekopírujte je, ale inspirujte se. Neustále přemýšlejte, co můžete zapojit do svých současných postupů či jak můžete rozšířit své aktivity.

4) Neustále zkoušejte nové věci

Chcete-li se dostat na další úroveň, vždy aplikujte nové znalosti hned, jak si je osvojíte. Pokaždé, když čtete nebo sledujete něco, co je pro vás relevantní a přínosné, použijte to. Díky tomu se naučíte neustále zlepšovat v čemkoli, co děláte. Svých cílů tak dosáhnete rychleji.

5) Vytvářejte příležitosti

Influenceři vytvářejí příležitosti pro ostatní. Když lidem nabízíte příležitosti učit se, růst a dosáhnout úspěchu, oni na vás nezapomenou. Zjistěte tedy, co ostatní hledají a chtějí. Potom přemýšlejte, jak jim v tom můžete pomoci. Kdykoli si uvědomíte, že můžete někomu pomoci, neváhejte a dejte se do toho.

6) Zaměřte se na pomoc druhým

Když budete ostatním lidem pomáhat dostat to, co chtějí, i vy postupně získáte vše, co chcete. Pomoc ostatním při řešení problémů a podpora při překonávání překážek se vám nakonec vrátí. Dělejte to důsledně a vybudujete si u ostatních důvěru.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success