Jak snadno splnit všechny ty otravné úkoly

Ilustrační snímek

Potřebujete už konečně začít pracovat na složitém úkolu? Všichni to dobře známe. Něco prostě musí být uděláno, ale my neustále čekáme na ten správný čas, který ovšem stále nepřichází. Kde vzít motivaci a konečně začít? Jak znovu získat kontrolu nad vlastním životem?

Mnoho lidí s tím má problémy. Pokud jste jedním z nich nebo víte o někom takovém, zde je návod, jak to změnit. Zapojte své osobní hodnoty a myslete na své životní cíle. Stanovte si nekompromisní termíny splnění. Čím víc takové přípravy uděláte, tím pravděpodobnější je, že úkol skutečně splníte, tvrdí web addicted2success.com.

1. Nemůžete se přimět něco udělat? Myslete na své cíle

Když vám chybí dobrý a pádný důvod, proč něco dokončit, budete to neustále odkládat. Poprvé – a pak stále znovu a znovu. Proto je třeba, abyste si ve své hlavě uvědomili, proč ten úkol musíte splnit.

Dobrým nápadem je úkol nějak navázat a propojit s vašimi osobními hodnotami a životními cíli. Promyslete, jak spolu souvisejí. Uvědomte si, jaký dopad bude mít splnění úkolu na váš život v širším kontextu.

2. Stanovte si termín splnění a podepřete ho pádným argumentem

Najděte si svůj osobní naléhavý důvod, proč daný termín prostě musíte stihnout. Pak bude snazší jej skutečně dodržet. Potřebujete si říct: „Udělám to do března, protože…" a doplnit svůj důvod. Pak už si snadno uvědomíte, kdy už prostě musíte začít alespoň malými krůčky pracovat na splnění úkolu.

3. Překonejte nedostatek odhodlání

Zavažte se k tomu, že v určitý čas a na určitém místě s prací začnete. To znamená přesně si říct kde a kdy. Buďte konkrétní – neplánujte, že to uděláte dnes, ale stanovte si přímo hodinu. Ve vaší mysli se to najednou stane hmatatelnějším. Čas pak bude váš spouštěč, díky kterému se do úkolu skutečně pustíte.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success