Jak si zničit kariéru snadno a rychle

Nikdo nemůže přesně vědět, jakým směrem se bude ubírat jeho kariéra. Do hry může vstoupit celá řada okolností, které často ani nedokážeme ovlivnit. Jednu chvíli se nám může zdát, že máme skvěle našlápnuto a nová zajímavá kariérní příležitost už je na dosah ruky. O chvilku později však můžeme litovat špatného rozhodnutí nebo nevhodného chování, které nám kariérní postup znemožní. Ať už se věnujete nebo chcete věnovat jakémukoli oboru, existují jisté věci, kterých budete litovat pokaždé.

Ilustrační snímek

Na to, jaké kroky zaručeně poškodí kariéru, se zaměřil nedávný článek serveru themuse.com. Nedopouštíte se některé z následujících chyb?

Drby a pomluvy

Pomlouvání kolegů, nadřízených, zákazníků či kohokoli jiného nezůstane v práci bez povšimnutí. Pokus i myslíte, že se pomluvami blýsknete, opak je pravdou.

Špatné vztahy s ostatními

S některými lidmi nevyjdete a je lepší se jim vyhýbat. Ve většině případů však nemá smysl pálit mosty. Na každého, s kým se setkáte, byste se měli snažit udělat co nejlepší dojem. Nikdy nevíte, kdy se setkáte příště.

Přehlížení vlastních hodnot

Umět se přizpůsobit je v pořádku, nikoli však do té míry, že budete jednat proti svým vlastním hodnotám a přesvědčením. Vždy se to dříve či později vymstí.

Zájem pouze o peníze

Peníze nejsou zárukou úspěšné kariéry a spokojenosti. Pokud jim budete dávat přednost před zajímavými příležitostmi či firemní kulturou, nakonec spláčete nad výdělkem.

Přílišná váhavost

Objeví-li se zajímavá nabídka, zkuste ji využít. Když neuspějete, nevadí. Když to nezkusíte, neuspějete nikdy.

-kk-

Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse