Jak si získat respekt svého okolí. A to v každé situaci

Téměř každý člověk by chtěl mít respekt svého okolí. Ne každý člověk jej ale získá. Být úspěšným lídrem znamená (mimo jiné) vyzařovat sebevědomí a získat si respekt svého okolí, a to především v kritických situacích. Přinášíme vám návod, jak mít respekt svého okolí v každé situaci.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnil server Addicted2Success.com.

Vyzařujte sebevědomí

V prvé řadě je nutné ukázat, že věříte sobě a svým názorům. Pokud toto nedokážete, jen těžko můžete očkávat, že vám bude důvěřovat vaše okolí. Mluvte jasně, nahlas, mějte rovné držení těla a za svými názory si stůjte.

Prokazujte respekt směrem k ostatním

Respekt je vždy založen na reciprocitě. Abyste si přirozenou cestou vydobyli respekt ostatních, musíte i vy respektovat je.

Naslouchejte

Lidé nedůvěřují někomu, kdo jim očividně nenaslouchá a kdo nebere v potaz jejich preference, názory a připomínky. Nejjednodušším způsobem, jak si získat respekt, je být vůči požadavkům lidí kolem otevření.

Jasně komunikujte svůj postoj

Mnoho lidí neumí působit sebevědomě a nemůže tak nikdy získat respekt okolí čistě kvůli tomu, že nejsou dostatečně asertivní a neumí svůj postoj vyjádřit stručně, jasně a srozumitelně. Naučte se komunikovat zcela jasně, bez skrupulí. A své názory představujte svému okolí tak, aby bylo zcela jasno, co si myslíte a jaké máte představy.

Prokažte svoji vnitřní integritu

Člověk, který chce budit respekt, musí prokázat určitou psychickou stabilitu a osobní integritu. Jestliže budete své názory měnit každých pět minut, lidé ve vašem okolí vás přestanou brát vážně. Mějte jasně definované priority a těch se držte. Tak, aby vaše okolí vědělo, co zhruba od vás očekávat.

Prokažte dostatečné znalosti

V neposlední řadě je nutné ukázat, že víte, o čem se mluví. Bez dostatečných znalostí o tématu, o kterém se jedná, jen těžko můžete vzbuzovat v ostatních respekt vůči vaší osobě a vašim názorům.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success