Jak si vybrat plnicí pero

Zaujala vás klasická elegance plnicího pera? Správně navržené plnicí pero je jako době uzrálé víno, haute couture nebo vzácný parfém. Ve světě existují nadšení sběratelé plnicích per i lidé, kteří si jen užívají jejich kompozice a specifických psacích vlastností. Článek shrnuje, na co je třeba dávat pozor při výběru správného pera.

- Velikost. Nejprve si pero zkuste vzít do ruky a otestujte, zda se jednoduše a příjemně drží. Jestliže máte malé ruce, vybírejte pero s menším objemem.

- Hmotnost. Pokud je pero na vás příliš těžké, nebude to nejpraktičtější volba. Velká hmotnost pero při delším psaní vyvíjí zbytečný tlak na zápěstí a ruku, způsobuje větší únavu.

- Hrot. Dobře zkontrolujte hrot, jímž budete psát. Existují různé typy hrotů pro různé psací účely. Existují také speciální hroty pro leváky.

- Kapacita inkoustu. Některá pera mají vlastní plnicí píst, takže pojmou více inkoustu než externí náplně. Náplně jsou ideální nástroj mobility, mohou však způsobovat problémy při psaní (vynechávat nebo ne vždy začít psát při kontaktu s papírem).

- Cena. Existuje řada plnicích per různých tvarů, velikostí, stylů a barev, jimiž můžete doplnit svou osobnost. Nemusíte si však kupovat nejdražší pera, abyste mohli kvalitně psát. Najděte si cenu, která vám bude vyhovovat a vybírejte z per v této cenové kategorii.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com