Jak si udržet energii na služební cestě

Služební cesty znamenají plno schůzek, dlouhé cestování, ale i bavení klientů. To vše vás může poměrně rychle vyčerpat. Článek proto radí, jak si na služební cestě udržet energii.

- Pijte hodně vody. Káva a perlivé nápoje pouze přispívají k dehydrataci. Zajistěte si proto dostatečný objem vody a pijte průběžně celý den. Pomůže vám to předejít bolestem hlavy a letargii.

- Dobře se vyspěte. Dobře si vyberte hotelový pokoj, v němž budete spát. Ujistěte se, že není v přílišné blízkosti výtahů, baru nebo zadního vchodu hotelu, k němuž se přiváží zboží. Případně požádejte o změnu pokoje. Zvažte také použití ušních ucpávek a obličejové masky.

- Jezte rozumně. Vyhněte se kávě a sušenkám. Začněte svůj den hodnotnou snídaní. Zajistěte si také jídlo na den, například jogurt nebo ovoce. Dobrou volbou jsou také oříšky, nekonzumujte jich však příliš najednou.

- Zajistěte si určitý čas jen pro sebe. Podívejte se na svůj pracovní rozvrh a najděte si krátký čas pro sebe - alespoň 5 až 10 minut. Sedněte si a odpočívejte, vypněte telefon i e-mail a zůstaňte nerušeni. Přečtěte si knihu nebo si najděte jinou nepracovní aktivitu.

- Zůstaňte v kontaktu s rodinou a přáteli. Telefonát nebo textová zpráva, které si vyměníte s blízkými, vám pomůže cítit se po náročném dni lépe. Odpočinete si, na chvíli zapomenete na pracovní povinnosti a uvolníte se.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com