Jak si správně dávat cíle

Určování cílů není jednoduchá práce. Když si stanovíte příliš vysoké cíle, brzy propadnete frustraci a budete bojovat s myšlenkou svou snahu vzdát. Pokud si naopak dáte cíl příliš nízký, ztratíte motivaci snažit se.

- Měli byste být zanícení. Silnější než jakýkoli cíl je nadšení, které máte pro to, co chcete dělat. Nejprve si proto najděte své nadšení.

- Měli byste být realističtí. Pokud si dáte nereálný cíl, budete pouze zklamaní. Snažte se proto uvažovat reálně, abyste mohli mít radost i z dílčích úspěchů.

- Měli byste se řídit hodnotami. V honbě za majetkem nebo uspokojením často zapomínáme na své hodnoty a názory. Sepište si proto s cíli i své hodnoty, a pokud jim cíle nebudou odpovídat, pravděpodobně byste měli svou energii investovat jinam.

- Měli byste jít do detailů. Samotný cíl nestačí. Nejefektivnější cíle jsou spojeny s detaily, jako je termín dosažení, způsob realizace, postup měření úspěchu apod.

- Měli byste plánovat. Začněte s představou výsledku a plánujte směrem zpět.

- Měli byste zůstat odpovědní. Stanovte si jednotlivé kroky, v nichž můžete kontrolovat svou odpovědnost.

- Měli byste si užívat zábavu. Smyslem cílů není vás frustrovat nebo přivodit pocit viny v případě neúspěchu. Užívejte si je, odměňujte se za pokroky, a když se vám nedaří, dejte si pauzu.

- Měli byste si věřit. Nedávejte si cíle, v jejichž splnění skutečně nevěříte. Následovala by opět frustrace.

- Měli byste hledat podporu. Většinou si to nechceme přiznat, ale potřebujeme pomoc druhých. V závislosti na svém cíli možná budete potřebovat mentora, kouče, přítele nebo literaturu.

- Měli byste vydržet. Když se vám nedaří dosáhnout cíle, nevzdávejte se. Možná se příliš snažíte a ztrácíte nadhled. Pokud však vyzkoušíte všechny výše uvedené rady a neuspějete, zkuste něco jiného. Důležité je mít nadšení a bavit se.

-kk-
Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How