Jak si prodloužit léto

Přečtěte si deset rad, jak zůstat odpočatí a spokojení, i když se blíží zima.

- Zůstaňte aktivní. Snažte se udržet více pohybu, který jste měli v létě. Nedávejte si ale nereálné cíle, abyste neztratili motivaci.

- Jezte pestře. V létě se vaše stravování zpestřilo, měli jste větší přísun ovoce a lehkých jídel. Není důvod vzdávat se této stravy i na podzim a v zimě.

- Dopřejte si více spánku. O dovolené jste se dostatečně vyspali. Totéž potřebujete i pro pracovní život. Naučte se pravidelně a dostatečnou dobu spát. Vyhýbejte se nočním podpůrným prostředkům, jako jsou filmy nebo kofein.

- Zorganizujte si kuchyň. Možná jste navštívili nové země a ochutnali zdravější jídla. Prohlédněte doma svou spíž a udělejte změny.

- Uchovejte si zábavu. Dejte si určitý cíl, na který se budete těšit. Stačí věnovat mu deset až patnáct minut denně.

- Oprostěte se od starostí. O dovolené jste získali pocit prostoru a svobody bez každodenních tlaků. Stejně postupujte i nyní. Vědomě si zvolte oproštění od tlaku. Naučte se dělat si přestávky, lépe dýchat nebo se jít projít.

- Vyzkoušejte Alexandrovu techniku. Ta učí, jak uvolňovat svalové napětí.

- Meditujte. Meditace snižuje stres a napětí, které jsou součástí moderního života. Zavřete oči a soustřeďte se na dýchání. Sledujte své myšlenky jako film. Na uvolnění stresu stačí dvacet minut.

- Uvařte si oblíbená letní jídla. Pokud si chcete připomenout atmosféru letní dovolené, zlepšete se ve svém kuchařském umění. Posilte v zimě svůj imunitní systém pestrou letní stravou.

- Sestavte si cvičební plán. Zůstat fit je individuální záležitost. Vyzkoušejte proto osobního trenéra, od kterého získáte individuální rady. Zkuste nějaký nový druh pohybu.

-kk-
Zdroj: The Times Online - stránky prestižního britského deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Times Online