Jak si má obchodník udržovat vitalitu?

Jste unavení? Máte deprese a pocit ztráty energie a pracovní jiskry? Každý podnikatel-obchodník má občas takové pocity. Zde je několik rad, jak se těmto nepříjemnostem vyhnout:

- Rozhoďte síť. Vystupte ze své komfortní zákaznické zóny a seznamte se s novými lidmi. Získáte tak pár nových nápadů a náhledů pro vaše podnikání.

- Obnovte cíle. Cíle dávají lidem něco, k čemu mohou vzhlížet. Když přidáte nové aktivity, pomůže vám to také získat energii.

- Cvičte každý den. Aby člověk fungoval psychicky, musí být jeho tělo fit. Většinou pramení únava a nedostatek energie právě ze špatné životosprávy.

- Jeďte občas na doraz. Až budete příště unaveni a budete si chtít dát pauzu, zkuste pracovat dál. Dokonce se můžete pustit do projektů, které jste odkládali na další týden nebo měsíc. Budete překvapeni, že zanoření do práce a progres vám dají dobrý pocit.

- Dejte do toho srdce. Pokud nemáte rádi svůj džob na 95 %, pak zkuste něco jiného. Většinou přichází pocit „vysílení“, protože svou práci nesnášíte.

- Rozšiřte produkty. Pokuste se najít produkty nebo služby, které mají spojitost s tím, co nabízíte. Když přidáte další, přinesete potřebnou změnu do prodejního a marketingového procesu, získáte nové zákazníky a možnost učit se a růst.

- Čtěte nebo sledujte inspirující materiály. Stalo se vám někdy, že jste se po návštěvě kina nebo divadla cítili motivovaní k akci?

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com