Jak se večer efektivně připravit na následující den

To, jakým způsobem zakončíme náš den, do velké míry ovlivňuje, jak úspěšný bude ten následující. Existují určité odpolední a večerní zvyky a rituály, které vám pomohou stihnout toho více, odvést skvělou práci a lépe skloubit pracovní a osobní život. V dnešním článkům vám tyto jednoduché, ale účinné návyky ukážeme.

Ilustrační snímek

Příprava na další den

Skvělým zvykem je začínat každý pracovní den tím, že přesně víte, co budete dělat, a neztrácíte tak čas organizací. Naučte se každý den odpoledne si připravit úkoly a rozvrh na další den, abyste následujícího rána mohli přijít a rovnou začít efektivně pracovat.

Odpolední fyzická aktivita

Podle Psychology Today se většina lidí věnuje sportovním a fyzickým aktivitám buď brzy ráno nebo naopak večer. Z hlediska fungování těla a dodání energie je ale skvělým nápadem pokusit se včlenit alespoň malou fyzickou aktivitu do brzkého odpoledne a tím si dodat energii po zbytek pracovního odpoledne.

Meditace a relaxace

Pokud svůj pracovní den skončíte ve shonu a až do večera budete ve stresu, může se lehce stát, že se vám bude špatně spát, že vám mozek poběží na plné obrátky i v noci a že se druhý den probudíte nevyspalí. Zvykněte si dopřát své mysli večer odpočinek a zapojte do vašich večerních rituálů nějakou relaxační aktivitu.

Co nejvíce rozhodnutí předem

Čím více rozhodnutí a příprav necháte na ráno, tím chaotičtěji a vystresovaněji druhý den začnete. Ulehčete svému rannímu já vstávání a start do nového dne a učiňte co nejvíc rozhodnutí už večer předtím – připravte si oblečení na další den, připravte si svoji tašku a ideálně i snídani. Tak, aby vás druhý den ráno čekalo co možná nejméně práce.

 

 

-mm-

Zdroj: Psychology Today - americký portál a komunita odborníků z oblasti psychologie
Zobrazit přehled článků ze zdroje Psychology Today