Jak se připravit na schůzku s výkonným ředitelem

Ilustrační snímek

Schůzka s výkonným ředitelem firmy je pro začínajícího manažera velkou a důležitou událostí. Seniorní manažeři sice nemají příliš času, zato ale mají dobrou paměť. To, jak se před nimi dokážete prezentovat, proto může znamenat hodně pro vaši další kariéru a úspěch vašich projektů ve firmě. Praktické rady pro schůzku s výkonným ředitelem přinesl server humancapitalleague.com.

1. Připravte se

Připravujte se stejně jako na pracovní pohovor. Snažte se o výkonném řediteli zjistit co nejvíce informací.

2. Prezentujte se jako expert na váš obor

Výkonný ředitel nemůže být odborníkem na všechno, proto očekává, že budete odborníkem vy.

3. Respektujte výkonného ředitele

Představte si, že trávíte celý den schůzkami s různými lidmi nad různými tématy, všichni považují to své téma za nejdůležitější a očekávají vaše rozhodnutí. To je denní praxe výkonného ředitele. Respektujte jeho čas tím, že se náležitě připravíte a přijdete s reálnými očekáváními.

4. Jasně specifikujte, co byste považovali za vítězství

Ujasněte si, čeho chcete na schůzce s výkonným ředitelem dosáhnout. Specifičnost a reálnost vašich požadavků zvyšuje šanci na úspěch.

5. Přineste maximálně jednu stranu textu

Pokud o to nejste výslovně požádáni, nepředkládejte obsáhlé zprávy nebo prezentace. Stačí jednostránkové resumé. Obsáhlejší zprávy vezměte s sebou jen pro jistotu.

Držte se také pravidla dobře vycházet s asistentkou vašeho výkonného ředitele. Když budete přátelé, snadněji získáte vhodný termín schůzky. Přijďte raději mnohem dříve než o trochu později. Oblečte se formálně a pamatujte na dobrý první dojem. Pokud jste se dobře připravili, měli byste mít dopředu zjištěno, zda bude lepší začít nezávazným hovorem, nebo přejít rovnou k věci. Každopádně nemluvte o počasí déle než pět minut.

Pak už mluvte věcně a buďte připraveni na otázky. Skončíte-li dříve, než uplyne čas vaší schůzky, nabídněte řediteli, že jej již nebudete zdržovat. Poděkujte jemu i jeho asistentce za možnost schůzky. Následně mu zašlete ještě krátké písemné poděkování spolu se shrnutím obsahu vaší schůzky včetně jednotlivých rozhodnutí a dalších kroků.

-kk-

Zdroj: Human Capital League - online komunita pro profesionály v oblasti řízení lidí
Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Capital League