Jak se připravit na dlouhý služební let

Služební cesty do zahraničí mohu být velice vyčerpávající, zejména pokud máte letět přes polovinu světa jen na několik dní nebo začít pracovat hned po příletu. Proto je třeba znát několik základních pravidel, která cestování usnadní. Začít můžete tím, že se vhodně obléknete. Jestliže víte, že budete v letadle trávit několik hodin, zvolte volný, pohodlný oděv, který vás neomezí v pohybu. Vhodným materiálem je bavlna. Na palubě letadla se vyvarujte příliš slaných a sladkých jídel, která by jen přispěla k vaší únavě a dehydrataci. Pijte dostatečné množství vody, naopak vynechte alkohol.

Zdřímněte si, ale nezapomeňte na protažení

Snažte se v letadle usnout. Pomoci vám může polštář či oční maska, ale i přírodní produkty, jako je heřmánek nebo kozlík lékařský. Při dlouhém letu je také důležitý pohyb. Projděte se a protáhněte. Pokud to bude možné, nesedejte si do zadní čísti letadla, kde jsou toalety a motory. Hluk a zápach dlouhou cestu pouze ztíží.

Pokud jde o zavazadla, sobě i ostatním cestujícím nejlépe posloužíte, když si vezmete pouze jedno příruční zavazadlo. Snažte se nebrat s sebou nic těžkého. Platí to například i pro čtení, které by vám cestu mělo zpříjemnit. Místo těžké, vázané knihy volte raději brožovaný výtisk nebo časopis.

Jak se vyrovnat s časovým posunem?

Dobře se o sebe starejte již před odjezdem. Dostatečně spěte, cvičte a nepijte alkohol. Je-li to možné, přizpůsobte předem své spací návyky chystané cestě. Až dorazíte do cílové destinace, snažte se zůstat vzhůru, než tam nastane večer.

-kk-

Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider