Jak řeší problémy Japonci: Zeptejte se pětkrát proč

Japonští manažeři jsou známí svou technikou řešení problémů zvanou 5 proč. Když čelí nějakému problému, jednoduše si pětkrát položí otázku: „Proč?“

Metoda 5 proč vznikla ve japonské firmě Toyota, která ji úspěšně aplikovala ve svém řízení. Doplňuje další firemní nástroje zlepšování kvality, jako je Six Sigma, Lean manufacturing či Kaizen. Používá se především v automobilovém průmyslu.

Ilustrační snímek

Problémů je mnoho

Problém obvykle znamená, že potřebujeme něco získat, něčeho se naopak zbavit, nebo potřebujeme, aby se něco nestávalo. Problémem také může být situace, kdy nevíme, jak se rozhodnout – to je problém učinit rozhodnutí. Naším cílem by mělo být přijít na klíčovou příčinu. To nám pomůže jakýkoli problém vyřešit dlouhodobě.

Skutečné příčiny jsou často zastřeny povrchními problémy, které jsou viditelné, ale nejsou jádrem daného problému Pokud chcete řešit skutečnou příčinu, nesmíte se spokojit s vyřešením zřejmého. Musíte jít dál a odhalit základní příčinu – to platí, ať už se potýkáte s problémem, potížemi nebo konfliktem.

Příklad ze zdravotnictví

Když se pětkrát zeptáte „Proč?“, odhalíte systémové vztahy, které by vám možná jinak unikly, vysvětluje web management-issues.com. Teď se pojďme podívat do lékařského prostředí. Jak bychom řešili problém, kdy pacienti dostávají nesprávné léky?

1) Proč pacient dostává nesprávné léky? Dostal špatný předpis.
2) Proč je předpis špatný? Lékař nerozhodl správně.
3) Proč rozhodl nesprávně? Neměl o pacientovi kompletní informace.
4) Proč neměl kompletní informace? Jeho asistent vynechal zprávu z laboratoře.
5) Proč zpráva nebyla k dispozici? Protože laborant výsledky sdělil jen recepčnímu, který je zapomněl předat dál, asistentovi.

Nyní už vidíme řešení, kterým by bylo důslednější sledování výsledků z laboratoře – dost možná zavedením nějakého vhodného systému. Slabost je obvykle v procesu, ne v jednotlivci. A právě pro takové problémy je 5 proč vhodnou technikou. Technikou, která je sice jednoduchá, ale účinná.
 
-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues