Jak připravit údernou prezentaci

Připravujete prezentaci pro management, pro váš tým nebo pro obchodní partnery? Máte prezentovat výsledky práce vašeho oddělení nebo dokonce připravujete veřejný projev? Máme pro vás několik tipů, jak připravit prezentaci, která bude úderná a kterou dosáhnete cílů, které jste si vytyčili.

Ilustrační snímek

Originalita

Aby vaše prezentace sklidila úspěch, musí být originální, nečekaná a kreativní. Musí vašim divákům utkvět v mysli. Vymyslete jedinečný, spektakulární a pokud možno trochu šokující způsob, jak vaši prezentaci pojmout.

Jednoduchost a přímočarost

Jak uvádí The Muse, způsob prezentace, který zvolíte, by měl být co nejvíce přímočarý a co nejjednodušší na pochopení. Základní koncept musí být skutečně jednoduchý, aby si jej lidé zapamatovali. Důležité je, aby byla vaše prezentace především krátká.

Názorné ukázky

Spíše než na slovní argumentaci by měla krátká prezentace využívat vizuální ukázku. Obrázek nebo vizuální stimul často řekne mnohem více, než tisíc slov.

Prezentační dovednosti a řeč těla

Sebelepší prezentace s originálním nápadem může ztroskotat na tom, že zanedbáte přípravu týkající se základních řečnických poznatků. Prostudujte si nejdříve, jak máte u prezentace vypadat, jak se hýbat, co dělat s hlasem, a podobně.

 

-mm-

Zdroj: The Muse - americký web s tipy pro rozvoj kariéry a dlouhodobý profesionální růst
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Muse