Jak pracuje Bob Iger, GŘ Disney?

Když se Bob Iger v roce 2005 stal ředitelem společnosti Disney, akcie od té doby stouply od 36 %. Iger sdílel své tipy ohledně pracovní efektivity s časopisem Fortune.

- Ranní ptáče dál doskáče. Iger vstává v půl páté ráno bez ohledu na to, zda je pracovní den, víkend, nebo kde ve světě se nachází. Je to doba, kdy je prý velmi produktivní a nikdo ho nevyrušuje. Věnuje se cyklistice a dvakrát týdně aerobně cvičí a posiluje.

- Přesný jako hodinky. Jednání by měla začínat včas. Na tom Iger trvá už proto, že si ve svém pracovním dni nemůže dovolit žádné prostoje. Začíná jednání i v případě, že nejsou přítomni všichni. Nemusí říkat lidem, aby chodili včas. Vědí to.

- Propusťte řidiče. Do práce se Iger vozí sám. Miluje soukromí, přesto se nepovažuje za asociála. Když jede domů, vyřizuje telefonáty a také poslouchá oblíbenou hudbu.

- Pochvalné vzkazy. Jen zřídka má čas, který by mohl strávit s firemními talenty. Snaží se jim ale dávat najevo, že oceňuje jejich práci alespoň ručně psaným stručným vzkazem.

- Zaměstnejte historii. Podle Igera je lidském dědictví obrovská hodnota. Je třeba ji ale pečlivě vyvažovat s inovací a to nejen tou dnešní, ale i s tím, co bude nové v budoucnosti.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com