Jak poznat, že nový pracovník zapadne do vašeho týmu?

Při výběru nového pracovníka do vašeho týmu musíte zvážit celou řadu faktorů. Jaké má dotyčný pracovník tvrdé dovednosti, zapadá lidsky mezi stávající pracovníky a bude se schopen sžít s pracovními postupy vaší firmy? Zde je několik tipů, jak poznat, jestli se kandidát hodí do vašeho stávajícího týmu.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server Forbes.com.

Tvrdé dovednostni odpovídající roli dotyčného pracovníka

V prvé řadě je nutné uvědomit si, jestli má dotyčný kandidát tvrdé dovednosti potřebné k vykonávání své role. I kdybyste našli člověka, který se do týmu lidsky hodí a bude si se všemi rozumět, jestliže nemá potřebné technické a odborné znalosti, jedná se o nepřekonatelnou překážku, kterou musíte při výběru v každém případě brát v potaz. Dovednosti kandidáta vždy hodnoťte v kontextu dovedností ostatních členů týmu. Jaké dovednosti vám v týmu schází, co by měl dotyčný kandidát umět a co nového by měl do týmu přinést?

Stejné hodnoty, názory a přístupy

V lidské rovině by nový kandidát neměl být příliš vzdálený současným pracovníkům v rámci dotyčného týmu. To neznamená, že by měl kandidát nutně spadat do stejné demografické skupiny, jako jeho potenciální kolegové – naopak, diverzita a heterogenní skladba týmům v každém případě svědčí. Zároveň by ale měl kandidát sdílet hodnoty, které jsou pro váš týmu a pro vaši firmu zcela klíčové.

Nová perspektiva

V neposlední řadě je nutné se zamyslet nejenom nad tím, jak kandidát do týmu zapadne, ale i nad tím, co nového týmu přinese. Nový přírůstek mezi členy týmu by sice měl vykazovat podobné hodnoty, jako stávající pracovníci dotyčného oddělení, ale zároveň by měl nabídnout novou perspektivu, nový náhled na věc. Nový pracovník by tedy neměl stávající řady zaměstnanců pouze doplňovat, ale i obohacovat.

 

-mm-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com