Jak poznat, že na tom váš podřízený není psychicky dobře

Asi není potřeba zdůrazňovat, že poslední rok se významně podepsal na duševním zdraví celé populace. Absence sociálního kontaktu, omezené možnosti sportování a kulturního vyžití, nejistota a strach – to vše má a ještě bude mít dopad na psychiku velké části lidí. A ušetřeni toho nejsou ani vaši podřízení. Abyste jim ale mohli pomoci, musíte nejdříve umět problémy detekovat, protože ne vždy pracovník přijde sám s tím, že má problém. Jak na podřízených poznat, že jim není psychicky dobře, že trpí úzkostmi nebo mají náběh na depresi?

Ilustrační snímek

Podle Forbesu je důležité nenechat se zmýlit tím, že dotyčný pracovník na první pohled působí vesele, baví se se svými kolegy a směje se – ne vždy se totiž psychické problémy musí projevovat okatě. Zde je několik nejtypičtějších znaků člověka, kterého jímají problémy duševního rázu:

  • Nemocnost. Častým znakem duševních nesnází je větší nemocnost, hodně dovolené a vybírání si sick days. Mysl a tělo jdou ruku v ruce, a proto člověka s duševními problémy také často trápí jiné nemoci – od bolestí hlavy až po problémy s pohybovým aparátem.
  • Změna ve zvycích. Může se jednat o jakoukoliv odchylku od zvyků a systému, který dotyčný pracovník vyznával. Může tedy například začít později chodit do práce nebo začne mít velké prodlevy v odpovídání na e-maily.
  • Neschopnost udělat si ve věcech pořádek. A to jak abstraktně, tak doslova. Dotyčný člověk může začít mít problém s tím organizovat si svoji práci, stejně jako s tím si uklidit na svém stole.
  • Snížená energie. Absence nadšení, snížená energie, stáhnutí se do sebe a apatie. I tak se mohou projevovat úzkosti, deprese a jiné psychické potíže.
  • Neobvyklé projevy emocí. Daný pracovník se také často začne projevovat neobvykle co se týče jeho emocí. Může občas na někoho zdánlivě bezdůvodně „vylétnout“, nebo ho naopak některé věci, které předtím velmi řešil, nechávají chladným.
  • Neochota řešit budoucnost. Deprese se někdy definuje jako neschopnost tvořit budoucnost. Pokud někdo nejeví zájem o budoucnost, nemá sebemenší ochotu dělat strategická rozhodnutí a celkově ho nezajímá, co bude, měli byste být také na pozoru.

 

-mm-

 

 

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com