Jak posílit svůj profesní kapitál

Svůj kariérní kapitál si na pracovišti dlouze budujete. Anebo patříte spíše mezi ty, kteří mají tendenci jej spíš využívat než budovat. A pak se může stát, že vám dojde a bude na čase ho znovu vybudovat.

Možná jste po dlouhodobé absenci v práci, nebo jste se vrátili z rodičovské dovolené. Právě tato období je třeba vynahradit a znovu se v práci „ukázat.“ Vyzkoušejte například následující rady:

  1. Začněte vracet dřívější laskavosti. Pokud vám někdo v minulosti pomohl, zeptejte se, co můžete udělat na oplátku. Když jim pomůžete s prací, bude mít váš skutek velký dosah.
  2. Navrhněte nový projekt. Pokud totiž pouze ukážete, že jste k dispozici, nejspíš dostanete za úkol něco, co nikdo nechce dělat. Zajděte raději za nadřízeným a nabídněte svůj nápad i extra energii.
  3. Zajděte na profesní akci. Networking se vyplácí a hlavně ať o vás všichni vědí.
  4. Něco nového se naučte. Otevřete tím sami sobě dveře do světa nových možností. Když se například zdokonalíte v psaní, můžete se stát expertem v oboru a proniknout svými články k novým zákazníkům.
  5. Více čtěte. Je neuvěřitelné, kolik lidí z oborů závislých na nových objevech nečte kvalitní publikace. Místo bulváru si na delší cestu raději přibalte odborný časopis.

 

-th-

Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch