Jak ocenit zaměstnance call center?

Práce operátorů call center je velice namáhavá a stresující. Právě stres a také nedostatek uznání ze strany zaměstnavatele patří k hlavním důvodům obecně nízké spokojenosti zaměstnanců zákaznických středisek. Jak jim tedy projevit odpovídající uznání? V první řadě by to měla být vaše strategická priorita. Když operátorům ukážete, že si jejich tvrdé práce vážíte, pomůže vám to udržet si je na delší dobu.

Začněte vytýčením cílů. Strategie uznání nemůže uspět, pokud zaměstnanci nebudou znát firemní cíle a způsoby, jak jich dosáhnout. Klíčové předpoklady chování a efektivní práce operátorů by měli znát také manažeři, aby je mohli měřit.

Naučte se poděkovat

Uznání nemusí být jen individuální, naopak je žádoucí oslavovat splnění cílů i dílčí úspěchy společně jako tým. Podpořte také projevy uznání mezi kolegy. Zaměstnanci mohou například nominovat příkladné kolegy na určitá ocenění.

Projev uznání by měl následovat okamžitě po dosažení úspěchu. Nehodnoťte přitom jen čísla, ale i dodržování a předávání firemních hodnot. Mějte vždy po ruce drobné dárky, poukázky a další pozornosti, které vaše zaměstnance potěší a motivují k dalším vynikajícím pracovním výkonům. Důležité je neustále poskytovat zpětnou vazbu, podpořit a poděkovat.

-kk-

Zdroj: Incentive Magazine - magazín zabývající se zaměstnaneckými výhodami a motivací.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Incentive Magazine