Jak neztrácet čas a produktivitu vašeho týmu

Ilustrační snímek

Efektivní využití času v týmu je klíčovým předpokladem společného úspěchu. Manažer týmu by proto měl začít úvahou, že stejně důležitý jako spolupráce je prostor pro soustředění. Svému týmu by měl vedle možnosti scházet se a diskutovat zajistit i klidné místo pro soustředěné uvažování, psaní apod. Nic totiž nekrade čas tak spolehlivě jako nemožnost soustředit se, což se pak velmi rychle podepisuje na produktivitě.

Další tipy, jak neztrácet čas a produktivitu v týmové práci přinesl server cbsnews.com:

Zkraťte telefonáty

Proč plánovat telekonference jen na 30 nebo 60 minut? Zkuste patnácti nebo dvacetiminutovky a možná zjistíte, že jsou nejen kratší, ale i efektivněji.

Zrušte pravidelné porady

Skutečně se potřebujete scházet vždy ve stejný den a stejný čas? Podívejte se do kalendáře a zapřemýšlejte, která týmová setkání jsou skutečně třeba.

Pro každou poradu vypracujte agendu

Na porady, které jsou skutečně důležité, zvěte jen členy týmu, jejichž účast je nezbytná. A nescházejte se, pokud nebudete mít jasně vytyčenou agendu.

Okamžité požadavky řešte telefonicky

Nevytvářejte prostředí, v němž budou vaši lidé neustále kontrolovat e-mail ve stresu, že po nich budete chtít něco urgentního e-mailem.

Nepracujte do noci

Dlouhodobé přetěžování vám nijak nepomůže. Zvlášť pokud vaši lidé nechtějí odcházet dříve než vy, odcházejte záměrně brzy.

-kk-

Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch