Jak nestrávit život v e-mailové schránce

V dnešní době, kdy průměrný obchodní uživatel stráví denně více než hodinu zpracováváním elektronické pošty, si mnozí kladou otázku, jak to zvládnout rychleji. Nejen, že e-maily přicházejí kdykoli, navíc narůstá i jejich objem. Článek proto přináší pět rad, jak v tomto smyslu správně investovat čas.

- Usilujte o snížení objemu příchozí pošty. Možná potřebujete lepší nástroje pro filtrování nevyžádaných zpráv. Pokud vám denně chodí newslettery, jejichž odběr jste si sice vyžádali, ale nikdy nemáte čas je číst, odhlaste se ze seznamu příjemců.
- Lépe vybírejte. Přeberte kontrolu nad tím, co musíte dělat a co nikoli. Zvažte, zda je například důležité, aby vám kolegové přeposílali tolik kopií e-mailů. Specifikujte jasně, co je pro vás důležité.
- Nepoužívejte e-mailovou schránku jako uložiště zpráv. Přijdete snad domů, vyberete ze schránky jen důležité dopisy a ostatní vrátíte zpět?
- Jednejte organizovaně. Vytvořte si zvláštní složky nebo e-mailové adresy, které budete používat pro specifické účely a ukládejte do nich příchozí poštu.
- Zapamatujte si nejdůležitější pravidlo. Pokud by vám čtení zprávy a odpověď na ni měly zabrat více než pět minut, raději telefonujte.

-kk-

**Datum vydání:** III/2005
Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How