Jak najít ztracenou energii?

Každému se někdy stane, že pocítí únavu z toho, co dělá. Následuje pocit ztráty půdy pod nohama a neschopnost získat zpět energii pro další činnost. To však nemusí být konečná stanice. Řada lidí je i v dnešní nelehké době spokojená a vy můžete také. Inspirujte se následujícími tipy, jak obnovit nadšení pro to, čím se zabýváte.

- Lépe poznejte svůj obor. Předplaťte si odborný časopis, který jste doposud považovali za zbytečný luxus. Staňte se účastníkem nebo přednášejícím na konferencích. Zapojte se do místních událostí, podpořte důležité věci.

- Zlepšujte své dovednosti. I když jste ve své práci dobří, stále se máte co učit. V dnešní době existuje celá řada způsobů, jak se dále vzdělávat - od e-learningu po kurzy na univerzitách.

- Najděte si mentora. Hledejte někoho se zkušenostmi, který vás může vést a pomáhat vám. Nemusí to být jen jeden člověk.

Budujte svou síť kontaktů. Správní lidé vám pomohou nejen obchodně. Setkání nad společnými úspěchy i problémy vám připomenou, že nejste sami.

- Naučte se jednat s negativními lidmi. Většina z nás se setkává s lidmi, kterým se nemůže zavděčit. Na to, co říkají, se však učte hledět objektivně. Jsou-li upřímní, snažte se zlepšit. V opačném případě se jimi nezabývejte. Motivaci hledejte u těch, kterým pomáháte.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com