Jak na lidi s prudkou povahou?

Z dopisu pro Annie: Mám pod sebou člověka, který je neustále naštvaný. I když je zřejmé, že jeho vztek není směrovaný na mě, velmi mě to obtěžuje. Je to šikovný člověk a rád bych ho měl ve svém týmu, jak se ale vypořádat s jeho věčným nepřátelstvím?

Annie: Z vašeho dopisu jsem pochopila, že jste se již snažil věc s tou osobou diskutovat a že to jeho chování spíše zhoršilo. Dle zkušeností odborníků se jinak dobří lidé v práci zlobí proto, že nad něčím nemají kontrolu. Zkuste se podívat na věci z jeho pohledu. Je tento člověk dlouho na jednom místě ve vaší společnosti? Je tím znuděný nebo frustrovaný? Je v jeho povinnostech nějaká výzva nebo je to pro něj jen stále to samé?

Zkuste si najít klidnější chvilku, kdy bude mít pan „horká hlava“ lepší náladu a pokuste se začít diskutovat o tom, co byste vy a on mohli udělat, abyste dostali situaci pod kontrolu.

Prvním krokem je zlomení cyklu a vytvoření dobrého vztahu. Málokdo z nás je rozený terapeut, ale i prostá otázka „Co pro vás mohu udělat, abych vám pomohl?“ může roztát ledy.

-av-

Zdroj: Fortune.com - server prestižního amerického časopisu Fortune
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fortune.com